Aktuality

Národný beh Devín-Bratislava víťazstvo pre Berešovú, 13. 4. 2014

Publikované 14. 4. 2014

commonArticle.Name
V súťaži žien dominovala londýnska olympionička Katarína Berešová (TJ Obal servis Košice), ktorá zvíťazila už šiesty raz (2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2014) a len jedno prvenstvo ju delí od rekordérky Močáriovej. Tá zvíťazila už sedemkrát. Berešová takisto ako Mwangi dosiahla najlepší čas v histórii na aktuálnej trati, namerali jej 39:31 min. Doterajšie maximum patrilo taktiež jej, v roku 2011 ako prvá žena pokorila o 2 sekundy 40-minútovú hranicu. Zverenka trénera Valisku zdolala v nedeľu o 39 s Keňanku Gladys Biwottovú, tretia skončila Maďarka Zita Kácserová (40:30 min).

 

“Pred pretekmi som si pozrela výsledky z minulých ročníkov, vedela som, že Močáriová tento beh vyhrala sedemkrát,” vravela Katka Berešová. “Samozrejme, že ma táto méta veľmi láka, ak budem zdravá, pokúsim sa o rok rekord v počte triumfov vyrovnať.”
Berešová len pred dvoma týždňami štartovala na MS v polmaratóne v Kodani, no na Národnom behu Devín – Bratislava nemala nijaké problémy.
“Bežalo sa mi veľmi dobre, od začiatku som si strážila svoje tempo. Dávala som si pozor, aby ma prípadný úvodný nástup súperiek nestrhol, lebo po prepálenom začiatku mám problémy v úplnom závere pretekov. Tým som už dosť známa. Som rada, že mi to vyšlo a prvýkrát som na Devíne nemusela riešiť nejakú krízu,” neskrývala spokojnosť 26-ročná Katarína Berešová. “Devín – Bratislava je moja srdcovka, veľmi rada na tejto trati behám. Patrí do trojice mojich obľúbených behov spolu s Medzinárodným maratónom mieru v Košiciach a behom Vokolo Priglu, ktorého trať vedie okolo Brnianskej priehrady.“

Ženy:

1. BEREŠOVÁ Katarína  0:39:31

TOPlist